3 vigtige fordele ved regelmæssig nedvaskning af dine vægge

Væggene er den største overflade i dit hjem. Og væggene bliver, ligesom alle andre overflader, snavset med tiden. Selvom væggene er et oplagt sted for støv og snavs at samle sig, så er der mange, som overser væggene i den faste rengøringsrutine. Men faktisk, er der mange fordele ved at huske nedvaskning af dine vægge.

Her kan du læse 3 vigtige fordele ved at vaske væggene med, når du alligevel gør resten af hjemmet rent samt gode råd til, hvordan du griber nedvaskning af væggene bedst an.

Dine vægge bliver lige så beskidte som resten af dit hjem

Der sætter sig lige så meget snavs på væggen, som der sætter sig på hylder, borde og andre overflader i hjemmet. Men støvet og snavset på væggene er i mange tilfælde ikke lige så synligt, som på de andre overflader i hjemmet. Nok fordi vi ikke nærstuderer vores vægge så tit, og vi derfor ikke lægger mærke til snavset i så stor grad, som vi gør på de andre overflader i hjemmet. Og i mange tilfælde bliver snavset på væggene for alvor tydeligt efter langt tid – som for eksempel ved nikotinmisfarvninger, som med tiden får den karakteristiske gule farve, der ikke ligefrem er pæn.

Men selvom snavset ikke er synlig for det blotte øje, betyder det ikke, at snavset ikke ligger på væggene. Derfor er det fornuftigt at sørge for at vaske dine vægge ned. Nedvaskning har en række klare fordele, ud over at du selvfølgelige får rene og pæne vægge.

De tre vigtigste fordele ved nedvaskning af dine vægge er:

  • Du forebygger mod skimmelsvamp.
  • Du får et bedre indeklima.
  • Malingen holder sig pæn i længere tid.

Hvordan vasker jeg mine vægge ned?

Der findes flere forskellige rengøringsmidler og metoder til en effektiv nedvaskning af dine vægge. Alt afhængig hvor snavsede dine vægge er, og hvilken type skidt, der er tale om, kan du bruge både en tør og en våd vaskemetode.

Den tørre vaskemetode er velegnet til at fjerne større støvbolde og nullermænd. Du kan bruge både en støvkost eller en eller en tør støvklud. En støvklud giver et bedre resultat, da kulden bedre kan opfange støvet, end kosten kan.

Den våde metode er nødvendig, hvis der er tale om meget snavsede vægge, hvor skidet sidder godt fast. Den våde metode er også en god som forberedelse til malerarbejde.

Når du skal vaske dine vægge ned, findes der forskellige rengøringsmidler, du kan tage i brug alt afhængigt af, hvordan dine vægge er udsmykket. Hvis dine vægge er malet, og de er normalt snavsede, kan et helt almindeligt universalrengøring, sagtens klare rengøringsarbejdet for dig. Et godt tip til effektiv nedvaskning af dine vægge er at bruge to spande til rengøringsarbejdet. Én spand til opløsningen af rengøringsmidlet, og én spand med rent vand. Vrid først kulden i rengøringsmidlet, og vask væggen. Skyl kulden efter i det rene vand, så du undgår at vaske væggene i beskidt vand.

Er dine vægge meget snavsede, er pletterne meget genstridige, eller skal du forberede til et malerarbejde, så er grundrens et velkendt og effektivt middel. Grundrens skal også opløses i vand.

Når du vasker dine vægge ned, er der én rigtig måde at gøre det på. Vask væggene nedefra og op, så undgår du at få lyse striber på væggene fra nedløb af sæbevand. Skyl væggene efter med rent vand, og husk at tørre væggene efter med en tør, ren klud.

Nedvaskning af væggene forebygger skimmelsvamp

Skimmelsvamp er en af de store forurenere af indeklimaet i dit hjem. Og det kan være vanskeligt at få bugt med svampene, hvis de først har sat sig et sted i dit hjem.

Hvis du sørger for at holde dine vægge rene og tørre med regelmæssig nedvaskning, begrænser du skimmelsvampenes mulighed for at sætte sig i væggene.

Hyppig nedvaskning forebygger skimmelsvamp og holder dit indeklima sundt.

Nedvaskning af vægge giver et bedre indeklima

En af de helt store fordele ved regelmæssig nedvaskning af dine vægge er, at du vil få et bedre indeklima. Støv, snavs og fugt er alt sammen med til at påvirke vores indeklima negativt – og et dårligt indeklima har faktisk flere negative konsekvenser for vores velfærd, end de fleste lige tror.

Et godt indeklima er vigtigt for din sundhed. Et sundt indeklima gør ikke alene, at du sover bedre, det hjælper dig også til en bedre koncentration. Det er påvist, at et dårligt indeklima har en vigtigt betydning for dit generelle helbred. Det er blandt andet påvist, at et dårligt indeklima kan fremprovokere vejrtrækningsproblemer og astma.

Det er fornuftigt at tage tilstanden af dit indeklima alvorligt og gøre en indsats for at holde det sundt. En af de ting du kan gøre for at forbedre dit indeklima er at vaske dine vægge regelmæssigt.

Malingen på væggene holder længere, hvis du ofte vasker væggene ned

Er du lige blevet færdig med et større malerprojekt i hjemmet, er det rart, at resultatet holder sig pænt og frisk så længe som muligt.

En klar fordel ved hyppig nedvaskning af dine nymalede vægge er, at malingen holder sig pæn i længere tid.

Gør nedvaskning af dine vægge til en del af den faste rengøring

Der er mange fordele ved at gøre nedvaskning af væggene til en fast del af din rengøringsrutine. Du får et bedre indeklima, du forebygger skimmelsvamp og dine vægge holder sig pæne længere. Og du skal ikke engang bruge specielle midler for at få en effektiv nedvaskning.

Så hvorfor ikke begynde den gode vane med at vaske væggene ned, næste gang du alligevel skal gøre hjemmet rent?​

Udfyld formularen - modtag et tilbud

Vi besvarer henvendelser hurtigst muligt.
​Felter markeret med * skal udfyldes.

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Rengøringsfirma på Sjælland

Giv AMG-Gruppen et kald på 70 60 57 50 eller brug vores formular her på siden.

​Vi sidder klar til at give dig et attraktivt og uforpligtende tilbud på professionel rengøring på hele Sjælland.

Eller klik rundt her på siden og få mere at vide omkring vores forskellige services.

Høj kundetilfredshed

Vores kunder bliver hos os.

Stor ekspertise

Vores høje kvalitet er baseret på mere end 8 års arbejdserfaring.

Miljøvenlige produkter

Vi anvender udelukkende svanemærket rengøringsmidler.

Om AMG-Gruppen ApS

Vi er et professionelt rengøringsfirma på Sjælland og udfører rengøring for private samt erhvervskunder.

​Vores dygtige og kompetente medarbejdere, anvender miljørigtige produkter og leverer rengøring i aller højeste kvalitet.

Kontakt os

​AMG-Gruppen ApS

Østmarken 4, 2860 Søborg

Ønsker du at skrive til os direkte kan du benytte vores kontaktformular her.

E-mail: info@amg-gruppen.dk

Har du nogle spørgsmål?

Vi sidder klar på telefonen:

Hverdage 08.00 - 16.00.